Nyheter från och med årsskiftet - från rf

Allmänna diskussioner om det mesta.

Nyheter från och med årsskiftet - från rf

Inläggav Alex » 19 nov 2013, 11:52

Nyheter för klubbarna 2014!

Eftersom det på stämman 2013 röstades igenom en del motioner som påverkar klubbarna så kommer här ett litet sammandrag på detta. Här tar vi dock bara upp det som påverkar klubbarna, dvs inte rena regeländringar dessa kommer som vanligt finnas med i nästa nummer av Rikshoppet.

Nya regler kring annonsering av tävlingar
Från och med nyår kommer det ställas högre krav på klubbarna annonsering kring tävlingar. Klasserna ska vara fastställda och utannonserade senast 7 dagar innan sista anmälningsdag. Det innebär att väljer man att ändra i tävlingsprogrammet så måste man också förlänga anmälningstiden så att det är minst 7 dagar från det att annonsen kommer ut till det att sista anmälningsdag är.

Endast certberättigade protokoll måste skickas in
Eftersom det enbart är certberättigade protokoll som måste godkännas behöver inte längre elitklasser med mindre än 10 starter skickas in till protokollgranskarna. Därmed är det också enbart certberättigade elitklasser som måste rapporteras på tvåkronanrapporten.

Medlemsrapportering
Medlemsrapportering och betalning ska numera ske en gång i månaden från alla klubbar. Senast den siste i varje månad ska kansliet ha en medlemsrapport och ev betalningen sättas inpå kontot. Sker inte detta kommer klubben få prickar (en för rapport och en för betalning) som ingår i sammasystem som protokollen och tvåkronan. Får klubben en prick har de till nästa månadsskifte på sig att fixa till det som saknas innan de tilldelas nästa prick. Har klubben ingenting att rapportera räcker det med att man skickar ett mail till kansliet med information om detta.

Utökade prickar i pricksystemet
Eftersom medlemsrapporteringen också ingår i pricksystemet så utökas det till att klubbarna får straff först när de har fått 10 prickar.

Underteckna protokoll elektronisk
Det kommer vara okej att skicka in protokoll som är undertecknande elektroniskt, man behöver alltså inte längre skriva ut protokollen och skriva under dem ifall man för protokollet på datorn.

Ändrad åldersgräns
Åldersgränsen för att få tävla är ändrad till det år man fyller 7 år istället för den dag.

Byta tidtagare
Det är numera tillåtet att byta tidtagare i en klass så länge det sker mellan två omgångar

Dokument till stämman
Stämman 2013 beslutade att göra en ändring i stadgarna så att dokument som ska ut till ombuden inför stämman inte behöver skickas ut utan enbart ska finnas tillgängliga för ombuden att lada ned själva. Dock är tiden förlängd så de ska finnas ute senast 2 veckor innan stämman.
Alex
 
Inlägg: 159
Blev medlem: 03 mar 2013, 19:14

Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron