månadsbrev februari 2014

Allmänna diskussioner om det mesta.

månadsbrev februari 2014

Inläggav Alex » 27 feb 2014, 09:57

Månadsbrev Februari

Kvalster
Förbundet har fått en del frågor om vad som gäller vid eventuell veterinärbesiktning i samband med tävlingar. Som klubb kan man inte sätta några krav på tex. vacc av RVHD eller inspektion av kvalster på vanliga tävlingar. Men i samarrangemang som man blivit inbjuden till så kan den andra parten kräva veterinärbesiktning eller andra typer av krav men detta skall framgå i god tid innan i annonser och dylikt.

Värvningstävlingen 2014
Även under 2014 kommer vi köra värvningstävling för att fira att förbundet fyller 20 år. Förstapris är ett speciellt jubileumshinder från Libra Artic och andrapris är ett presentkort att använda i förbundets webshop. För varje medlem som värvas får man en lott och sedan dras en vinnare på Kista 2015

Man kan värva medlemmar från och med 1/1 2014 till och med 31/12 -2014. För varje medlem som värvas fyller man i blanketten som finns bifogat i inlägget ang värvningstävlingen på förbundets hemsida http://skhrf.com/varvningstavling-2014/, och som kommer finnas under Ladda ned på hemsidan, sen skickas blanketten till janssonlisbeth@gmail.comSenast 2/1 2015 måste Lisbeth ha blanketten för att kunna dra en vinnare.

SKHRF tackar Libra Artic för det generösa initativet till denna tävling!

SM i rakbana och längdhopp 2014
Annonsen för vårens SM saknades i RH och kommer därför att skickas ut separat till alla medlemmar. Information finns även på SM-hemsidan http://smigavle2014.weebly.com/

Stämman 2014
Även lite upprepande info om stämman. Senast den 26 mars ska ni i klubbarna hålla ert årsmöte och skicka in en årsrapport till förbundet. Samma datum är sista dag för inskickning av motioner till stämman, dessa skickas till motioner.skhrf@gmail.com En nyhet för i år är att styrelsen inte kommer skicka ut alla papper inför stämman utan bara lägga upp dem på hemsidan så att var och själv kan ladda ned det de behöver.
Har ni förslag på nya personer till styrelsen skickar ni det till valberedningen som består av Johanna Höckerbo, Tina Larsson och Kajza Degerman.

Nya personer till utskotten 2014
I samband med stämman är det också dags att tillsätta 2014 års utskott. Känner du dig sugen på arbeta i MVG eller domarkommitten så är det bara att höra av sig till styrelsen. Det kommer vara 2014 års styrelse som tillsätter grupperna (förutom sammankallande som väljs på stämman) men årets styrelse brukar har tagit fram namnförslag för att underlätta tillsättandet. För att sitta i DK behöver du vara utbildad domare, i övrigt räcker det med att du tycker det är kul att engagera dig i förbundet. Arbetet sker mestadels via internet så du behöver inte ha möjlighet att resa på möten och liknande.

Eldsjälar
Glöm inte att nominera de nu tycker förtjänar att bli årets eldsjälar. På stämman kommer det som vanligt delas ut pris till tre eldsjälar. Nomineringarna skickar ni till styrelsen som sen lottar fram de som ska uppmärksammas på stämman. Sista dag att nominera är 26/3.

Förbundets jubileum 2014
I år kommer förbundet fira sitt 20års-jubileum. Mer information om detta kommer i Rikshoppet, men klubbarna kommer få söka om detta arrangemang. Vi vet att det är flera klubbar som också firar jubileum så varför inte slå två flugor i en smäll? Vid frågor angående arrangemanget och ansökan kontakta MVG

Sista ansökningsdag
1/3 är det sista dagen att ansöka om årets krok och höjd SM

Ändrat datum för Sveland
På grund av problem med platsen har Sveland i Österjörn fått ett nytt datum. Sveland kommer att arrangeras 28-19 juni istället för 14-15 juni. Själva Svelandtävlingen kommer att hållas på lördagen den 28:e. De klubbar som har lagt tävlingar den helgen kan välja att flytta dem alternativt arrangera utan elit. Vi ber om ursäkt för det besvär det ställer till att tävlingen har behövt flyttas på

Revisor
Idag finns inga krav på att klubbar anslutna till SKHRF ska ha en revisor. Vi i styrelsen ser dock stora fördelar med att klubbarna har en revisor som hjälper till och kollar igenom bokföringen inför varje årsmöte. Vi rekommenderar därför alla klubbar att ha en revisor.


Datum att hålla koll på
1 mars: Sista ansökningsdag för att arrangera SM i höst.
8-9 mars: SM i rak och längd Gävle Arr: Gästrike KHT
26-27 april: Årsstämman, Borlänge Arr: Dala KH
1-4 maj: Domarläger, Karlstad Arr: Värmlands KH
28-29 juni: Sveland (28:e) ACKH, Österjörn
12-13 juli: Sveland (12:e ) SKH, Falsterbo
20 september: Sveland, KoKH, Kalmar
Alex
 
Inlägg: 159
Blev medlem: 03 mar 2013, 19:14

Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron