Månadsbrev januari 2014 - från riksförbundet

Allmänna diskussioner om det mesta.

Månadsbrev januari 2014 - från riksförbundet

Inläggav Alex » 28 jan 2014, 19:39

Hej!
Hoppas ni alla hade en bra jul och har fått en bra start på det nya året. Årets första månadsbrev kommer här.

SM i rakbana och längdhopp 2014
Annonsen för vårens SM saknades i RH och kommer därför att skickas ut separat till alla medlemmar. Information finns även på SM-hemsidan http://smigavle2014.weebly.com/

Värvningstävlingen 2014
Även under 2014 kommer vi köra värvningstävling för att fira att förbundet fyller 20 år. Förstapris är ett speciellt jubileumshinder från Libra Artic och andrapris är ett presentkort att använda i förbundets webshop. För varje medlem som värvas får man en lott och sedan dras en vinnare på Kista 2015

Man kan värva medlemmar från och med 1/1 2014 till och med 31/12 -2014. För varje medlem som värvas fyller man i blanketten som finns bifogat i inlägget ang värvningstävlingen på förbundets hemsidahttp://skhrf.com/varvningstavling-2014/, och som kommer finnas under Ladda ned på hemsidan, sen skickas blanketten till janssonlisbeth@gmail.com Senast 2/1 2015 måste Lisbeth ha blanketten för att kunna dra en vinnare.

SKHRF tackar Libra Artic för det generösa initativet till denna tävling!

Avelsgruppen
Avelsgruppen är nu tillsatt och består av följande personer

Caroline Olsson KoKH (sammankallande)
Inger Rudberg GoKH
Julia Olsson ÅKH
Linda Ekström WKH
Sandra Magnusson ULKH

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag för att arrangera SM i höst är den 1 mars.

Ang. transportburar
Det har på senare tid florerat ett rykte om att SKHRF skulle haft en dialog med JBV och fått dispens att använda transportburar som enligt JBVs regler är för små.

Vi vill förtydliga att det INTE finns någon sån dispens. Formuleringen i reglementet bygger på att det är den minsta tillåtna storleken på transportbur oavsett hur liten kanin man har. Eftersom det är otroligt svårt för tävlingsarrangören att avgöra en kanins vikt och vilken transportbur den alltså borde ha, är det utöver det var och ens eget ansvar att följa JBV regler.

Ordinarie anslutan
08KT har genomfört sitt prövoår och är numera helt anslutna till förbundet.

Stämman 2014
Även lite upprepande info om stämman. Senast den 26 mars ska ni i klubbarna hålla ert årsmöte och skicka in en årsrapport till förbundet. Samma datum är sista dag för inskickning av motioner till stämman, dessa skickas tillmotioner.skhrf@gmail.com En nyhet för i år är att styrelsen inte kommer skicka ut alla papper inför stämman utan bara lägga upp dem på hemsidan så att var och själv kan ladda ned det de behöver.
Har ni förslag på nya personer till styrelsen skickar ni det till valberedningen som består av Johanna Höckerbo, Tina Larsson och Kajza Degerman.

Nya personer till utskotten 2014
I samband med stämman är det också dags att tillsätta 2014 års utskott. Känner du dig sugen på arbeta i MVG eller domarkommitten så är det bara att höra av sig till styrelsen. Det kommer vara 2014 års styrelse som tillsätter grupperna (förutom sammankallande som väljs på stämman) men årets styrelse brukar har tagit fram namnförslag för att underlätta tillsättandet. För att sitta i DK behöver du vara utbildad domare, i övrigt räcker det med att du tycker det är kul att engagera dig i förbundet. Arbetet sker mestadels via internet så du behöver inte ha möjlighet att resa på möten och liknande.

Eldsjälar
Glöm inte att nominera de nu tycker förtjänar att bli årets eldsjälar. På stämman kommer det som vanligt delas ut pris till tre eldsjälar. Nomineringarna skickar ni till styrelsen som sen lottar fram de som ska uppmärksammas på stämman.

Förbundets jubileum 2014
I år kommer förbundet fira sitt 20års-jubileum. Mer information om detta kommer i Rikshoppet, men klubbarna kommer få söka om detta arrangemang. Vi vet att det är flera klubbar som också firar jubileum så varför inte slå två flugor i en smäll?

Fysiskt möte
Här börjar det brinna lite i knutarna nu, men om ni har något ni vill att vi ska ta upp på vårt fysiska möte den 1-2 februari så skicka ett mejl till styrelsen.

Datum att hålla koll på
1 mars: Sista ansökningsdag för att arrangera SM i höst.
8-9 mars: SM i rak och längd Gävle Arr: Gästrike KHT
26-27 april: Årsstämman, Borlänge Arr: Dala KH
1-4 maj: Domarläger, Karlstad Arr: Värmlands KH
14-15 juni: Sveland (14:e) ACKH, Österjörn
12-13 juli: Sveland (12:e ) SKH, Falsterbo
20 september: Sveland, KoKH, Kalmar

/Styrelsen gm Frida
Alex
 
Inlägg: 159
Blev medlem: 03 mar 2013, 19:14

Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron