Vill du vara med i en avelsgrupp?

Allmänna diskussioner om det mesta.

Vill du vara med i en avelsgrupp?

Inläggav Alex » 28 nov 2013, 10:58

Från RF !

På stämman i våras beslutades att från och med 1/1 2014 ska det finnas en Avelsgrupp i förbundet. Dessa ska framförallt arbeta med samla information från vetenskapliga källor ang avel och sedan fungera som ett rådgivande organ till förbundets uppfödare.

Avelsgruppens ansvarsområden kan delas upp på följande sätt:
* Rådgivande roll gentemot uppfödare
* Öka kunskapsnivån inom avelsområdet genom insamlande av vetenskaplig data
* Inrapportering av kullar
* Upprättande av uppfödar- samt kullregister
* underhåll av uppfödar- samt kullregister

Riktlinjerna för hur gruppen ska arbeta och exakt vad som ingår i deras arbete är fortfarande under framtagande och därför preliminära, men huvuddragen är fastställda.

Gruppen ska bestå av 3-6 medlemmar som fungerar som ett utskott till styrelsen. De arbetar främst via en flik på detta forum, men kan även ha möten över Skype eller MSN. De har ingen egen beslutanderätt men ska precis som övriga utskott avlasta styrelsen inom sitt område. I de fall de anser att den vetenskapliga fakta de får fram borde resultera i regleringar kring hur förbundets medlemmar får avla ska de sammanställa materialet till en motion till stämman. En del av gruppens arbete under första året kommer också vara att sammanställa vad som måste rapporteras in från varje kull och hur denna information ska hanteras.

Vet ni någon i klubben som skulle passa att vara med i gruppen? Be dem då skicka in en ansökan till styrelsen styrelsen@skhrf.com senast 15 december.(Det går också bra att föreslå en medlem så frågar vi om de är intresserade)

mvh Erika
Alex
 
Inlägg: 159
Blev medlem: 03 mar 2013, 19:14

Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron